top of page

Så blir du av med dina magproblem

Har du som många andra problem med din mage? Den blir svullen så fort du äter och du får ont i den. Du har testat att sluta med laktos och kanske också gluten men hittar inget mönster för vad den gillar eller inte tål. Kanske är den stenhård hur mycket katrinplommon du än trycker i dig, eller så skickar den igenom måltiden på nolltid.

Visste du att problemen kan bero på att nerverna i magen har fastnat? Och att det faktiskt går att göra något åt det.

Tarmarna behöver instruktioner från nerverna om hur de ska bete sig för att hantera födan och får de inte rätt instruktioner så kan reaktionerna bli alltför snabba tarmrörelser eller kanske inga alls. Vilket resulterar en orolig eller stenhård mage.

Nerverna fastnar i slaggprodukter som bildats av olika anledningar. En av de vanligaste orsakerna är stress som skapar mycket mer restprodukter i kroppen än man kan ana. En annan är dålig kosthållning där för mycket vitt mjöl och socker genererar en stor mängd slaggprodukter som kroppen inte klarar av att förbränna och rensa ut. Tränar man hårt kan detta också bidra till mycket mjölksyra som ombildas till slagg och lagras.

15 -20 % av Sveriges befolkning får diagnosen IBS men tyvärr ingen effektiv hjälp mot den då den bakomliggande orsaken inte är känd.

Men med en manuell behandling utanpå magen kan man lossa nerverna så de får tillbaka sin rörlighet och flexibilitet och kan börja sända rätt signaler till tarmarna igen.

Då kommer maten hanteras på rätt sätt och din mage blir mjuk, lugn och glad.

Hör gärna av dig med frågor kring din mage.

Ha en fin vecka!

Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page